neděle 6. července 2014

Pikantní červená čočka s koriandrem podle Markety





Ingredience


250g červené čočky
2 mrkve pokrájené nebo nastrouhané
1 červená cibule nadrobno pokrájená
2 stroužky česneku nadrobno pokrájené
1 menší kus čerstvého zázvoru nastrouhaný
2 hrsti pokrájeného čerstvého koriandru
250g čerstvých nebo konzervovaných pokrájených rajčat
1,2 l zeleninového vývaru
2 dl kokosového mléka
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce kokosového nebo olivového oleje
1,5 lžičky kurkumy
1 lžička římského kmínu
1 chilli paprička
Sůl







Postup


1)     V hrnci rozehřejte olej. Přidejte kmín, kurkumu a chilli. Na mírném plameni za stáleho míchání smažte půl minuty a poté do hrnce přidejte cibuli, mrkev, zázvor a rajčata.
2)     Po minutě přidejte opláchnutou čočku a zeleninový vývar. Mírně osolte a vařte 25 minut. Pokud se tekutina vypaří přidejte trochu vody.
3)     Přidejte kokosové mléko a citrónovou šťávu a na mírném plameni vařte dalších 5 - 10 minut.
4)     Vmíchejte čerstvý koriandr a podle chuti dosolte a dochuťte citrónovou šťávou. Podávejte horké.


 





Žádné komentáře:

Okomentovat